Vakantie vieren aan de Italiaanse bloemenrivièra in december? (kerstvakantie 2020) (Ligurië in de winter)

Ooit gedacht om in december (tijdens de kerstvakantie) naar de Italiaanse Rivièra / Ligurië te gaan? Deze bestemming ligt ook niet voor de hand maar is zeker een aanrader. De kerstvakantie 2020 valt dit jaar voor heel Nederland van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.

Vakantie bloemenrivièra /Ligurië, Italië

De Ligurië verandert dan van een populaire, drukbezochte vakantieregio in de zomermaanden naar een rustige, prachtige groene kustprovincie in de herfst en winter waar je alle ruimte hebt om heerlijk vakantie te vieren. Ik zou zeker niet alleen maar winterkleding meenemen!  

De Italiaanse Rivièra is maar 90 minuten vliegen (Genua of Nice). Je huurt makkelijk een auto bij het vliegveld en gaat gewoon op ontdekkingstocht.

Ontdek ook eens het prachtige Ligurische achterland met zijn pittoreske, middeleeuwse dorpjes waar soms de tijd is blijven stilstaan. Klik HIER voor informatie over een aantal leuke badplaatsen en dorpjes in het achterland. Deze dorpjes kan je nu zonder files op de Via Aurelia makkelijk bereiken en bekijken. In tegenstelling tot de zomerperiode kan je veel makkelijker parkeren en is de kans dat je snel een tafel hebt bij een restaurant veel groter. (Tijdens de kerstdagen zou ik wel reserveren!)

kustplaats bloemenrivièra, Italië
kustplaatje Italiaanse Rivièra

Loop voor de grap eens rond lunchtijd een klein restaurant binnen (let niet op de aankleding) en ervaar waar de plaatselijke bevolking in het achterland zelf eet en laat je verrassen. Met een beetje geluk hebben ze in december al wild geschoten en op het menu staan en krijg je bijvoorbeeld een vol bord Pappardelle Al Ragus di Cinghiale (pasta & wild zwijn) Zo lekker! Zelf maken? Klik dan HIER!

Pappardelle Al Ragus di Cinghiale (Italiaans gerecht: pasta & wild zwijn)

Sportief / actief in de Ligurië

Ga lekker wandelen op het strand of maak een bergwandeling of ga uitgebreid lunchen aan het strand en probeer nieuwe Ligurische seizoensproducten.

Een leuke gezinsactiviteit: fietsen langs de Ligurische kust over een oude spoorlijn. Bepaal je eigen route en schema en tempo en ontdek nieuwe parels aan de Italiaanse Riviera.

fietsen langs de bloemenrivièra, Italië

Achterland Ligurië, Italië

Heb je zin om te golfen tijdens je vakantie? De Ligurië heeft een aantal hele mooie golfbanen.

golfbaan bloemenrivièra /Ligurië, Italië
golfbaan bloemenrivièra /Ligurië, Italië

Kijk HIER voor meer informatie.

Skiën in de Ligurië & Piemonte

Met een beetje geluk komt de wind tijdens je (kerst) vakantie vanuit Afrika en zit je gewoon met de kerst met 18 graden of meer op het strand in het zonnetje terwijl je op twee uur rijden in het achterland soms in december gewoon kan skiën. Het vriest daar dan op grote hoogte. Je gaat dan van de winter naar de lente in één dag. Heb ik zelf ook een paar keer gedaan. Skigebieden in de Ligurië: Garessio 2000,  Monesi, Santo Stefano D’Aveto.

wintersport informatie (Skiën in de Ligurië & Piemonte)

Klik HIER voor meer wintersport informatie

Interesse in een (last minute) vakantie (kerstvakantie / meivakantie / zomervakantie 2021) naar de Italiaanse bloemenrivièra / Ligurië?

Kijk voor meer informatie op de No.1: www.italiaansebloemenriviera.nl of speciaal voor Alassio: www.alassio.nl  

Booking.com